Zeewolde

Dode door bootongeluk op Wolderwijd

Zaterdagmiddag 12 juni is door een ongeval op het Wolderwijd een jongen door nog onbekende oorzaak met een arm bekneld geraakt in de schroef van een boot. Het zou gaan om een 18-jarige jongen uit Barneveld. De boot was door 12 jongeren gehuurd om een middag te gaan varen. Om nog onbekende redenen sprong één van hen overboord, waarna hij met een arm vast kwam te zitten in de schroef van de boot.

Aanvankelijk werd uitgegaan van motorproblemen, maar uit onderzoek is daar verder niets van gebleken. Een politieboot kwam ter plaatse maar het lukte niet het slachtoffer los te krijgen. Volgens een politiewoordvoerder was het een vrij grote schroef en werd de jongen steeds onder water geduwd door de kracht van die schroef.

Er werd uitgeweken naar de haven van RCN aan de Dasselaarweg, waar veel hulpdiensten aanwezig waren. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse voor het verlenen van assistentie. Uiteindelijk lukte het de jongen los te krijgen, waarna hij is gereanimeerd en met spoed naar een ziekenhuis is vervoerd. Helaas is hij kort daarop alsnog aan zijn verwondingen overleden.
Dode bij bootongeluk Wolderwijd
Advertentie