Zeewolde

4e editie Dogsurvival Zeewolde spetterend verlopen

Zaterdag 6 juli was het weer tijd voor de 4e editie van Dogsurvival op camping de Parel in Zeewolde.  Met een parcours van vijf kilometer door bos, water en modder met vijftien hindernissen die onderweg getrotseerd dienden te worden door baas en hond. Kruipen, klimmen, zwemmen, alles kwam aan bod.

Dogsurvival Zeewolde 2019


De eerste deelnemer startte om 9.30 uur en de laatste om 14.45 uur. Ook de inwendige mens werd niet vergeten. Een centraal plein met terras zorgde voor veel gezelligheid. Extra dit jaar waren diverse Foodtrucks en kramen met leuke spullen voor baas en hond.

Grootste obstacle run in Nederland

Dogsurvival Zeewolde is uitgegroeid tot de grootste obstacle run voor mens en hond in Nederland.   Vorig jaar gingen 500 baasjes met hun hond over het uitdagende parcours.  Dit jaar was er maar liefst plek voor 700 deelnemers. Ook buiten Nederland weten de hondenliefhebbers het evenement te vinden.
Van dichtbij was te zien hoe baas en hond streden om de felbegeerde beker, dit jaar uitgereikt door dierenarts- en veterinair consultant Piet Hellemans.  Er waren speciale plekken waar toeschouwers konden meekijken en op televisieschermen was de strijd live te volgen.

Voor elk wat wils

De organisatie van deze dag was in handen van Miranda Ruiter, Judith Voost en Josry Lanting in samenwerking met Staatsbosbeheer.
Samen met 70 vrijwilligers zorgden zij ervoor dat deze dag een spektakel werd voor baas en hond. Miranda Ruiter is erg enthousiast over het groot aantal bezoekers.  ‘’Deelnemers blijven dit jaar gezellig langer hangen, omdat het evenement is uitgebreid met foodstrucks en kraampjes.’.
Meedoen kon in verschillende klassen: de Atletenklasse, de Openklasse, de Recreantenklasse en de Groepsklasse. Voor de Atleten- en Openklasse waren er prijzen te winnen voor de snelste 3 heren en dames. In de Recreanten-en de Groepsklasse ging het meer om gezelligheid en plezier en mocht het parcours wandelend worden afgelegd.  

Gezondheidscheck

Gezondheid en veiligheid stond deze dag voorop. Voor honden en baasjes konden starten werden de dieren gecontroleerd door Dierenartsenpraktijk Flevoland.
Annemiek Veenkamp van Dierenartsenpraktijk Flevoland liep in de open klasse samen met labrador Maggie. ‘’Op een dag als deze gaat het om de vertrouwensband tussen mijn hond en mij’’.  Ze doet zelf ook jaarlijks mee aan Zeewolde Endurance. Voor Carmen Meerdink was het de eerste keer met haar Australian Shepperd, Pepper. ‘’Een goede training vooraf vind ik belangrijk en de organisatie is top geregeld’’.

Na het parcours lopen konden deelnemers hun hond laten masseren bij Pepabel.  Alle deelnemers ontvingen een aandenken aan deze onvergetelijke dag.

Voor meer informatie: www.dogsurvivalzeewolde.nl

Een uitgebreide fotoreportage gemaakt door Han Schenk, vindt u op onze Facebookpagina

Advertentie