Zeewolde

Dogsurvival Zeewolde stopt; Financieel niet meer op te brengen

Met spijt in hun hart kondigen de organisatoren van Dogsurvival Zeewolde, onder leiding van Miranda Ruiter-Kempe, aan dat de geliefde hondenhindernissenrace na dit jaar stopt. De organisatie wijt deze pijnlijke beslissing aan financiële belemmeringen, waardoor het voortzetten van het evenement in 2024 niet mogelijk is. De Dogsurvival, die draaide op de inzet van een toegewijde groep vrijwilligers, wordt geconfronteerd met een onaanvaardbaar risico.

In een verklaring van Miranda Ruiter-Kempe wordt aangegeven dat het financieel plaatje van de Dogsurvival niet langer levensvatbaar is. Het vooruitzicht van een aankomend verlies in het komende jaar dwingt de organisatoren om deze moeilijke beslissing te nemen. Overwogen oplossingen, zoals een verhoging van het inschrijfgeld met 15 euro en het vaststellen van een minimumaantal deelnemers van 450, werden als onvoldoende beschouwd. Het aantal deelnemers is de afgelopen jaren gedaald en heeft het niveau van voorgaande edities niet weten te bereiken.

hond neem hindernis samen met baasje

"We hebben met veel plezier ieder jaar een Dogsurvival neergezet", aldus Miranda Ruiter-Kempe. "In de loop der tijd hebben we ontzettend veel geleerd, hebben we stress ervaren maar ook veel plezier gehad. We waren echt super trots op ons evenement en op onze 70 vrijwilligers. Zonder hen geen Dogsurvival. Maar zonder een gezond financieel plaatje is er ook geen Dogsurvival."

Naast financiële uitdagingen wijzen de organisatoren ook op de toenemende complexiteit en kosten van het voldoen aan verschillende regelgevingen, wat de situatie verder bemoeilijkte. Het evenement, dat bekend stond om zijn unieke opzet en de betrokkenheid van deelnemers, zal worden gemist door de gemeenschap.

De organisatie Miranda Ruiter, Josry Lanting, Rob van der heyden, wendy Vedder en voorheen ook Judith Voost bedankt alle deelnemers, vrijwilligers en supporters die gedurende de jaren hebben bijgedragen aan het succes van Dogsurvival Zeewolde. Ondanks het verdrietige einde kijken ze terug op jaren van plezier, prestaties en waardering.

Advertentie