Zeewolde

Een alternatief voor boomfeestdag

Boomfeestdag ging dit jaar jammer genoeg niet door. Daarom heeft de gemeente de basisscholen gevraagd om een voorstel te doen om schoolpleinen groener te maken, dus minder bestrating en meer planten, struiken of bomen. Een aantal basisscholen gaf gehoor aan de vraag van de gemeente. Die projecten zijn gestart en sommige zijn al uitgevoerd.

Basisschool De Regenboog/Christiaan Huygens

Deze school heeft de tegels naast het hek bij de school weggehaald. De strook die ontstond is voorzien van groenblijvende struiken die in de winter en het vroege voorjaar bloeien. Als de struiken straks een haag vormen, dan kunnen de kinderen die gebruiken als extra verstopplek.

Basisschool ICB Kaleidoscoop

Bij de Kaleidoscoop heeft de gemeente planten geleverd voor de boomspiegels, dat is het stuk grond rond de stam van de boom. De boomspiegels zijn opgefleurd met bloeiende planten in de kleuren van de school. De planten staan er al in.

Omniumschool

De Omniumschool krijgt deze week hout om een moestuinbak te maken waar later tomaten en aardbeien in kunnen worden gezet. Het zaaigoed regelt de school zelf. Leuk om te zien dat ook op kleine schaal leuke dingen zijn te bereiken.

Een alternatief voor boomfeestdag
Advertentie