Zeewolde

Een nieuwe hondenkaart voor Zeewolde

Op de hondenkaart geeft de gemeente aan wat de spelregels zijn voor hondenbezitters. Waar mag de hond loslopen, waar is het verboden voor honden en waar geldt de opruimplicht? De huidige hondenkaart uit 2015 moest nodig geüpdate worden. Dus ligt er nu een voorstel voor een nieuwe hondenkaart.

Het ontwerp voor de nieuwe hondenkaart is vanaf maandag 27 januari a.s. digitaal in te zien via www.zeewolde.nl/hondenkaart. De kaart hangt ook in de hal van het gemeentehuis. U kunt tot en met 8 maart 2020 reageren op het nieuwe concept van de hondenkaart.

Hondenkaart Zeewolde

Opvallende wijzigingen op de nieuwe hondenkaart

  • Opruimplicht voor hondenpoep
    Op sommige plaatsen en losloopplaatsen (groen op de kaart) is nu nog geen opruimplicht. Bij de gemeente komen echter veel meldingen binnen over stankoverlast van hondenpoep. Volgens de nieuwe hondenkaart geldt de opruimplicht nu op veel meer plaatsen en zijn een paar losloopplaatsen niet meer groen ingetekend. Hondenpoep moet in principe altijd worden opgeruimd.
  • De nieuwe ondergrondse containers in het dorp zijn ingetekend. Aan de zijkant van deze containers is een klepje voor zwerfafval gemonteerd. Dit kan prima worden gebruikt voor het weggooien van hondenpoepzakjes. Voor het openen van het klepje is geen toegangspas nodig.
  • Op de nieuwe kaart staan ook de nieuwe wijken Bergkwartier, Molenwijk en de stranden bij De Tulp.

Wilt u een reactie geven op de nieuwe hondenkaart?

Dat kan tot en met 8 maart door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook een reactieformulier inleveren bij de receptie van het gemeentehuis. Deze formulieren liggen in de hal bij de concept-hondenkaart.

Reactienota

Na 8 maart worden de reacties verwerkt in een zogenoemde reactienota. In deze nota staat vermeld of, en zo ja waar, het concept wordt aangepast. In mei 2020 wordt de nieuwe definitieve kaart vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

 

Advertentie