Zeewolde

Zo energiezuinig is het woningaanbod in Zeewolde

Sinds 2015 is het voor verkopers en verhuurders van een woning verplicht om een energielabel te overhandigen aan de nieuwe bewoners. Online winkelcentrum Beslist.nl analyseerde de energielabels van ruim 100.000 te koop staande en recent verkochte woningen in Nederland, waaronder die van gemeente Zeewolde. Hoe energiezuinig is de huizenmarkt in Zeewolde?

Energiezuinig wonen

Vier op tien woningen Zeewolde hebben energielabel A
In Zeewolde heeft van 40% van het woningaanbod het meest zuinige energielabel. Het complete aanbod is als volgt verdeeld:

- 40% van de woningen heeft energielabel A
- 31% van de woningen heeft energielabel B
- 28% van de woningen heeft energielabel C
-  1% van de woningen heeft energielabel D of lager

Landelijk bekeken staat Zeewolde op de 2e plek van de bijna 300 gemeenten waarvan het woningaanbod groot genoeg was om een gemiddelde energiezuinigheid te kunnen berekenen. Enkel in Almere woningaanbod energiezuiniger.

Flevoland heeft meeste energiezuinige woningen te koop staan
Op provinciaal niveau komen woningen in Flevoland als zeer gunstig uit het onderzoek. Liefst 42% van het woningaanbod in Flevoland bestaat uit woningen met een A-label. Dit is flink meer de nummer 2, de provincie Utrecht. Daar vormen woningen met energielabel A 26% van het totale woningaanbod. In Limburg zijn de minste woningen te koop met energielabel A (16%).

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op https://www.beslist.nl/info/wonen.html 

Advertentie