Zeewolde

Een staande ovatie voor De Zingende Dames bij Grenzeloos Ontmoeten

Tijdens de Valentijns editie van Grenzeloos Ontmoeten bij De Verbeelding, werden de gasten verrast met een prachtig optreden van De Zingende Dames. In het eerste deel van de ochtend zongen de dames de mooiste liefdesliedjes, helemaal in het thema van Valentijnsdag. Na de pauze werden de nummers geïntroduceerd met een quiz en kon het publiek meezingen, wat dan ook door de meeste mensen uit volle borst werd gedaan.

Een staande ovatie voor De Zingende Dames bij Grenzeloos Ontmoeten

Kennismaken met stembevrijding

De volgende activiteit van de Verbeelding is op 8 maart, dan is er kennismaken met stembevrijding. Dit gaat letterlijk over het bevrijden van je stem. Onze stem is gemaakt om gehoord te worden, en we gebruiken hem meestal zonder na te denken. Als we gaan zingen wordt dat anders. Vaak schrikken we terug voor ons eigen geluid, of we hebben er allerlei oordelen over. We willen graag meer, hoger, harder, maar tegelijk durven we niet goed. Stel je voor dat je gehoord wordt! Stembevrijding helpt je te onderzoeken wat je eigen geluid is, erachter te komen waar je stem het lekkerste klinkt of voelt. En vooral te voelen wanneer onze stem ‘waar’ is. Wanneer vertelt onze stem echt iets over onszelf, over onze verlangens, onze vreugde, onze pijn, kortom: over onze ziel?

Elk mens heeft een geheel eigen geluid waarmee we ons unieke verhaal vertellen. Ons lied klinkt misschien verlegen, blij, verdrietig, mooi, geschrokken, ontroerd, verheugd. Maar het is óns lied, het vertelt hoe het op dat ene moment met ons is. Dit is essentieel bij stembevrijding: het kan alleen gaan over het moment zélf, want alleen dát is waar. Op dat moment. Meer informatie hierover staat op de website van de Verbeelding.

Advertentie