Zeewolde

Start bouw 15 koop- en 18 huurappartementen centrum Zeewolde

Op maandag 11 februari sloegen de wethouders Van der Es en Suithoff de laatste paal van de nieuwbouw van 15 koop- en 18 huurappartementen in het centrum van Zeewolde. Naar verwachting worden de appartementen opgeleverd in de eerste helft
van 2020.

Het slaan van de laatste paal

 Goede combinaties

De nieuwbouw betreft twee appartementencomplexen die in het verlengde van elkaar gerealiseerd worden. Gouwzicht (koop) en Pionier (huur). Voor de laatste paal daadwerkelijk de grond in ging, lichtte Bert Winters, directeur Olde Rikkert Bouw B.V. de bouw toe en feliciteerde hij de aanwezige kopers met hun toekomstige appartement. Wethouder Van der Es en wethouder Suithoff benoemden vervolgens hoe belangrijk het is dat ook deze gecombineerde projecten een plek krijgen in Zeewolde en in dit geval in het centrum. Door de combinatie van koop en huur, wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het dorpsbeeld.  ‘Deze ontwikkeling maakt het dorp mooier’ aldus de wethouders. Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur- bestuurder Woonpalet, lichtte de combinatie Woningstichting Nijkerk en Woonpalet toe. De realisatie van Pionier komt namelijk tot stand dankzij een samenwerking tussen deze twee woningcorporaties. Woningstichting Nijkerk maakt de ontwikkeling van Pionier als investeerder mogelijk. De appartementen worden verhuurd en onderhouden door Woonpalet.

Gouwzicht en Pionier

Gouwzicht en Pionier zijn ontworpen door BDG Architecten Almere. De koopappartementen (Gouwzicht, red.) zijn 100 m2 - 120 m2,  hebben twee of drie slaapkamers en een eigen parkeerplaats. 13 van de 15 appartementen zijn inmiddels verkocht door Haanen & Ferneij Makelaardij. De huurappartementen (Pionier, red.) zijn 73 m2, hebben twee slaapkamers en een eigen fietsenberging op het achterterrein. Wanneer de huurappartementen geadverteerd worden op www.woonpalet.net is op dit moment nog niet bekend. Ook de doelgroep voor de huurwoningen is nog onbekend, wel zullen het huurders worden van 23 jaar en ouder. (red.)

Meer foto's, gemaakt door Jos Oostendorp, vindt u op onze Facebookpagina.

Advertentie