Zeewolde

Eerste besmetting Coronavirus in Zeewolde

GGD Flevoland maakt bekend dat de eerste besmetting in Flevoland is vastgesteld. In de gemeente Zeewolde is sprake van een besmetting van een vrouw met COVID-19.

Eerste besmetting Coronavirus in Zeewolde

GGD Flevoland maakte bekend dat de eerste besmetting in Flevoland is vastgesteld: In Zeewolde is sprake van een besmetting van een vrouw met COVID-19. Deze persoon is onderzocht door de GGD door middel van bemonstering. De uitslag is positief en dat betekent dat er sprake is van besmetting.

De dame is zeer zorgvuldig om gegaan met de signalering en preventie:
"Op het moment dat wij op vakantie gingen naar Zuid-Tirol (Noord-Italië) was er nog geen besmetting met het Coronavirus in dit gebied. Wij zijn dan ook gewoon op vakantie gegaan. Op de dag van vertrek, terug naar huis, werd bekend dat er één persoon met besmetting met het Coronavirus in het betreffende gebied was aangetroffen. Wij hebben toen als gezin besloten dat we terug in Zeewolde, uit voorzorg, in huis zouden blijven. De kinderen zijn na de vakantie dan ook niet naar school gegaan".

Burgemeester Gerrit Jan Gorter roept de inwoners van Zeewolde en de media op om het gezin de rust te gunnen die nodig is voor een voorspoedig herstel.

De contacten rondom deze eerste Flevolandse patiënt worden in beeld gebracht. "GGD Flevoland monitort nauwgezet eventuele contacten rondom de inwoonster in kwestie.

Inwoners van Zeewolde met specifieke vragen over de gezondheid, kunnen bij de GGD terecht met vragen via tel: 088 0029910, voor organisaties en instellingen verwijst de GGD naar www.rijksoverheid.nl/corona.

Ook kunnen zij bellen met landelijke publieksinformatienummer 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht bij de speciale website: www.rijksoverheid.nl/corona

Interview met GGD


Interview GGD - Dhr S. vd Burg

Advertentie