Loading...

Eerste laadplein voor elektrische voertuigen
Eerste laadplein voor elektrische voertuigen

In het centrum van Zeewolde is sinds kort het eerste laadplein voor elektrische voertuigen in gebruik genomen. Het laadplein bevindt zich op de Gouwzee naast het nieuwe Medisch Centrum Waterland.

Er zijn vier laadpunten, wat betekent dat er vier auto’s tegelijk kunnen laden. Twee laadpunten hiervan zijn snellaadplekken. De snellader kan 60 kW (kilowatt) leveren en de reguliere laders 22 kW. Het tarief voor snelladen is 59 eurocent en regulier laden kost 35 eurocent per geladen kW (inclusief BTW).

Laadpalenbeleid 

De laadplaatsen zijn alleen bedoeld voor elektrische voertuigen. Wanneer uw voertuig opgeladen is, kunt u ‘m verplaatsen naar een normale parkeerplaats, zodat de laadplaats weer beschikbaar is voor anderen.

Op dit moment werkt de gemeente aan een nieuw laadpalenbeleid om meer laadpalen in Zeewolde te plaatsen. Dit staat ook in het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan (GVVP), dat door de gemeenteraad in dit voorjaar is vastgesteld. Wethouder Ewout Suithoff: “Met dit laadplein stimuleren we elektrisch rijden en dragen we daarmee bij aan duurzamere mobiliteit in Zeewolde.”