Zeewolde

Nijkerkerweg langer afgesloten

Maandag 13 september gaat de volgende en laatste fase van de reconstructie van het kruispunt N305 Gooiseweg/N301 Nijkerkerweg van start.

De huidige verkeersmaatregelen om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren worden daarom iets aangepast. Weggebruikers moeten vanaf maandag rekening houden met een nieuwe verkeerssituatie ter plaatse van het kruispunt. Voor de veiligheid van het verkeer vanuit Nijkerk blijft de afsluiting van de Nijkerkerweg tussen rotonde Spiekweg en de Gooiseweg gehandhaafd. Het verkeer moet hierdoor langer gebruik maken van de omleidingsroute. Van maandag 13 september tot en met zaterdag 25 september om 06.00 uur worden de werkzaamheden uitgevoerd.

Nijkerkerweg langer afgesloten


Verkeer komend uit Nijkerk naar Zeewolde/Harderwijk kan omrijden via de N301 Nijkerkerweg en N705 Spiekweg. Verkeer tussen Almere en Zeewolde kan over de N305 Gooiseweg rijden. Ter hoogte van de aansluiting van de N301 Nijkerkerweg is er per richting één rijstrook beschikbaar en kan het verkeer alleen rechtdoor via de zuidelijke rijbaan.

Op dit moment wordt het laatste deel van de Gooiseweg verdubbeld. Tussen de kruising met de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg liggen straks gescheiden rijbanen met twee rijstroken per richting. Tijdens de afsluiting wordt de rotonde bij de N301 Nijkerkerweg aangepast op de nieuwe situatie. De rotonde maakt plaats voor een kruising voorzien van intelligente verkeerslichten. Ook komt er bij dit kruispunt een vrije baan, zonder verkeerslicht, om rechtsaf te slaan van Almere naar Nijkerk. Zo’n vrije baan komt er ook om van Nijkerk naar Zeewolde te gaan.

Advertentie