Zeewolde

Plannen voor hangplek voor jongeren in de Polderwijk

Er zijn plannen voor een nieuwe hangplek voor jongeren bij het basketbalveld naast de rotonde in de Polderwijk. Jongeren en straathoekwerkers geven al een tijd aan meer hangplekken te willen in het dorp.

Bij het basketbalveld aan de rotonde bij de Zeewolderweg en de Kwartiermakerslaan wordt de ‘jongerenontmoetingsplek’ mogelijk geplaatst, waarin jongeren onder een overkapping kunnen zitten. Er is voor de locatie in de Polderwijk gekozen omdat dat nu al een plek is waar jongeren samenkomen. Als de ontmoetingsplek er komt worden er ook vuilnisbakken geplaatst.

Plannen voor hangplek voor jongeren in de Polderwijk
Voorbeeld van een jongerenontmoetingsplek

Er is al verlichting op de locatie. Het is de bedoeling dat handhavers en politie de hangplek in de gaten houden en jongeren die elders rondhangen doorverwijzen naar de nieuwe hangplek.

De ontmoetingsplek is verplaatsbaar zodat hij makkelijk weggehaald kan worden wanneer jongeren er niet meer gebruik van maken. Het aanschaffen en plaatsen van de ontmoetingsplek kost 35.000 euro. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de plannen. Op 30 september wordt een besluit genomen.

Advertentie