Loading...

Eerste medailles voor Avondvierdaagse uitgereikt
Medailles voor Avondvierdaagse uitgereikt

Tussen 1 juni en 1 augustus kunnen mensen de avondvierdaagse lopen. Niet massaal, maar in je eigen tijd vanuit huis, je eigen routes. Dit op vier momenten binnen twee weken vanaf dag 1. De eerste lopers hebben deze speciale editie al gelopen. En ook dit jaar wordt dit beloond met een medaille. Het bestuur van stichting Avondvierdaagse (Edwin Blaauw, Marieke de Boer, Michelle Smulders, Robert Ambrozic en Stan Stokvis) reikte deze avond medailles uit aan de eerste lopers en met een leuk verhaal.

Zo liep Edwin Hazenberg met zijn zonen Keano en Davon 5 etappes van de vierdaagse, uit pure enthousiasme.

De route van 10 kilometer liepen ze zonder blaren. Wel werden ze op 1 route verdacht van euvele voornemens in de ogen van de bewoners van de Ossekampweg, die extra scherp waren ivm de diefstal van GPS-systemen. Nadat de politie erbij kwam werd er met een vette lach weer afscheid genomen.

Een andere deelnemer is Edwin Craaner, Velen kennen hem als verkeersregelaar, maar zo kreeg hij een kans om mee te lopen. In familieverband konden de Hazenbergjes elkaar de medaille omhangen (leve de 1,5 meter). Edwin Craaner moest dat zelf doen. Verder was er voor de deelnemers nog een goodybag voorzien door de sponsors.

De avondvierdaagse wordt gesteund door de KNWB. Inschrijven en deelnemen kan nog steeds via https://www.avondvierdaagsezeewolde.nl/

Foto's en verslag: Ruud van Velzen