Loading...

Taarten voor onderwijs en kinderopvang
Taarten voor onderwijs en kinderopvang

Wethouder Egge Jan de Jonge, die onderwijs in zijn portefeuille heeft mocht vandaag naar de scholen en kinderopvangorganisaties in Zeewolde om ze daar te bedanken voor hun inspanningen in Coronatijd. Tijdens afgelopen periode moest er door iedereen hard gewerkt worden om kinderen op te vangen, het onderwijs aan te passen naar thuis onderwijs. Daarna werd er deels weer op school les gegeven. En op de basisscholen komen alle leerlingen inmiddels weer tegelijk naar school. Maar nog steeds zijn er aanpassingen en is de druk nog groot genoeg.

Ook de kinderopvang moest zich aanpassen.

In het begin vingen zij alleen de kinderen op van ouders in cruciale broepsgroepen. Ondertussen kunnen ook andere kinderen weer komen.

Bij de Levant gelden nog speciale maatregelen en gaan de leerlingen in gedeeltes naar school. Daar wordt nog steeds gebruik gemaakt van thuis onderwijs, in combinatie met onderwijs in de klas.

Er werden in totaal 22 taarten uitgedeeld.  Alle taarten komen van de lokale bakkers. Afhankelijk van de grootte van de scholen of organisatie kreeg de organisatie een taart voor 8 tot 20 personen.

Nog enkele weken en dan begint de zomervakantie. Kinderopvangorganisaties blijven dan doorgaan, maar de leerkrachten kunnen dan bij komen en energie opdoen voor het volgende schooljaar.

Foto: FB pagina Wethouder de Jonge.