Zeewolde

Eerste plogging event in Zeewolde vraagt naar meer

‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’ bleek een aansprekende motivatie voor ongeveer 45 deelnemers aan het eerste plogging event in ons dorp. Leefbaar Zeewolde, de organisator van het event is tevreden en denkt aan een vervolg.

Ploggen in zeewolde 28 september 2019

Zaterdag 28 september werd ’s ochtends door de Leefbaren een tent ingericht nabij de oversteekplaats van de Albert Heijn. Hier kregen de deelnemers de plogging benodigdheden: een hesje, handschoenen en een vuilniszak van Nederland Schoon. (Plogging is samenvoeging van plocka; Zweeds voor oppakken en jogging).  Daarna kon het ploggen beginnen.
Op een groot bord werd aangegeven waar men had geplogd zodat opvolgers elders het zwerfvuil konden oprapen. Bij de ochtendtraining van de Atletiek vereniging werden al zo’n dertig hesjes, handschoenen en vuilniszakken aan de Zeewolder atleten uitgedeeld.

De organisatie is erg tevreden over het eerste plogging en ‘joggen’ event. Sonneveld medeorganisator: “We hebben veel ideeën opgedaan om het ploggen volgende keer nog meer onder de aandacht te brengen en Zeewolde Zwerfafval Vrij te maken”. Ook is er een eerste contact geweest met de World Clean Up Day activiteit om de volgende plogging en schoonmaak events met elkaar af te stemmen. Ekker, medeorganisator: “Het is fantastisch om te zien dat we in totaal zo’n 50 zakken met vuil en zwerfafval hebben binnen gehaald. Maar er ligt nog meer want we zijn echt niet overal geweest”.
Op de website van Leefbaar Zeewolde zal binnenkort een fotocollage van het evenement te zien zijn.

Advertentie