Zeewolde

Enquete voor buslijn naar Utrecht

Vanmorgen, 3 oktober overhandigden Femke Nieuwenhuis en Gerda Galenkamp een enquete aan wethouder Ewout Suithoff.  Hiermee willen zij de mogelijkheden onderzoeken voor een directe buslijn naar Utrecht. Op dit moment zijn er volgens de dames, die zelf naar Utrecht reizen veel (onnodige) overstappen vanuit Zeewolde.

Dit onderzoek is ontstaan vanuit een werksessie eerder dit jaar. Toen heeft de provincie Flevoland in samenwerking met de gemeente Zeewolde een Openbaar Vervoer-werksessie georganiseerd. Inwoners van Zeewolde kregen op deze avond de gelegenheid hun mening te geven en ideeën aan te dragen met betrekking tot het Openbaar Vervoer (OV) in het dorp. Tijdens deze avond is de wens uitgesproken om een rechtstreekse busverbinding naar Utrecht en vanuit Utrecht naar Zeewolde te realiseren. Dit om de overstapperikelen met bus/trein te voorkomen en het reizen sneller, efficiënter en aangenamer te maken. Het realiseren van een busverbinding kost echter geld.

Daarom wordt in samenwerking met de gemeente en de provincie middels deze enquête onderzocht of er voldoende animo is voor een rechtstreekse busverbinding naar Utrecht/Zeewolde.

Om de kosten van de buslijn zo laag mogelijk te houden, is het plan deze buslijn eenmaal per dag van Zeewolde naar Utrecht te laten rijden en eenmaal per dag vanuit Utrecht terug naar Zeewolde. Dit met zo weinig mogelijk tussenstops. De wenselijke routes zien er als volgt uit:

Heenreis: Zeewolde - Utrecht Uithof - Utrecht Centraal

Terugreis: Utrecht Centraal - Utrecht Uithof - Zeewolde

Wilt u meehelpen aan dit onderzoek? 
Vul dan de enquete in: https://forms.gle/vbNbq5VKrbkt4MWk8
Het invullen van de enquete is volledig anoniem. Aan de resultaten van de enquete kunnen geen rechten of vervolgacties worden ontleend.
Enquete voor buslijn naar Utrecht
Advertentie