Zeewolde

Fietslessen in Zeewolde

Als je denkt aan Nederland, denk je aan fietsen! Heerlijk; de wind door je haren, een boodschap doen, gezellig op bezoek bij vrienden, even naar de bibliotheek...ideaal om de fiets daarvoor te pakken.

Fietslessen in Zeewolde

Maar wat als je nou niet kunt fietsen? Omdat je uit een land komt waar fietsen je niet wordt geleerd? Daar draait het om in het project: Samen Fietsen!

In dit project leren statushouders de fiets te gebruiken door middel van fietslessen die worden gegeven door vrijwilligers.

Welzijn Zeewolde zocht de samenwerking met Meerinzicht, Grenzeloos Bewegen en Stichting De Basisz om dit speciale project handen en voeten te geven. De deelnemers aan de Veranderdag van de PGZ zullen ook actief ondersteunen.

Wat gaan we doen?

In een aantal bijeenkomsten wordt mensen geleerd hoe zij een fiets veilig en goed kunnen gebruiken. Het gaat om statushouders in Zeewolde. De fietslessen worden gegeven door de vrijwilligers van de Veranderdag. Belangrijke doelen van dit project: elkaar leren kennen, de eerste beginselen van het fietsen onder de knie krijgen, samen werken aan resultaat en vooral veel plezier maken!

Het project start op zaterdag 28 maart vanaf 13:30 uur op het terrein van de atletiekvereniging: een beschermd terrein waar veilig geoefend kan worden op de fiets.

Mochten er mensen zijn die zelf ook willen leren fietsen of iemand kennen die hier graag aan meewerkt, stuur een mail! In totaal gaat het om 4 zaterdagmiddagen lessen geven aan de nieuwe fietsers. Zin in een grenzeloze ontmoeting met inhoud? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en doe mee!

Advertentie