Zeewolde

Zeewolde beste van Flevoland, bijna in de top 10 van Nederland

Nog even en Zeewolde staat in de top 10 van Fietssteden in Nederland. In Flevoland is Zeewolde de beste “Fietsstad”.

Fietsstad Zeewolde Beste van Flevoland, bijna in de top 10 van Nederland

Alhoewel Zeewolde geen stad is, is er een zeer ruim aantal kilometers aan fietspaden die door bossen, platteland en langs water leiden. Een mooie combinatie waarin je vanuit het “stedelijk” gebied, de kern van Zeewolde, weer alle kanten uit kan.

2 jaar geleden vond men Zeewolde nog op de 31e plek. Nu al staat Zeewolde op de 13e plek. Scores over goed verzorgde, gladde en schone fietspaden zijn hoog. Maar ook veiligheid, ruimte en het bereiken zonder omfietsen hebben nu al hoge scores. Om binnen de top 10 te komen zal er de komende 2 jaar nog meer gepromoot moeten worden en kunnen er nog wat verbeterpunten worden doorgevoerd. De promotie van het fietsen scoort bijvoorbeeld relatief wat lager, kunnen er meer fietsparkeer plekken komen en zouden er meer fiets activiteiten komen.

Acties als Leren Fietsen in Zeewolde wordt opgestart 28 maart is al een mooie actie die zal bijdragen aan een score binnen de top 10 voor 2022, wanneer de volgende verkiezingen zijn.

Veenendaal Fietsstad van 2020

Volgens Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, verdient Veenendaal deze titel als geen ander. “Het is lekker en ontspannen fietsen in Veenendaal, en dat waarderen fietsers. De fietspaden zijn er breed, fietsers voelen zich veilig en fiets-parkeerplekken zijn goed geregeld. Ook objectief gezien scoort Veenendaal goed. Een ideale Fietsstad dus.” Zo staat op de site van de Fietsersbond omschreven.

De ranglijst is samengesteld op basis van het grootste fietsonderzoek van Nederland: ruim 45.000 fietsers gaven hun mening over de kwaliteit van het fietsen in hun omgeving. Dit beeld is aangevuld met een aantal objectieve factoren, bijvoorbeeld de hoeveelheid vrij liggende fietspaden naast 50-wegen, stedelijke dichtheid en hoever fietsers moeten omrijden om op hun bestemming te komen.

Advertentie