Zeewolde

Gasballon in Zeewolde

Gasballonnen zie je niet iedere dag boven Zeewolde. Het was daarom best bijzonder om afgelopen zondag 20 september 2020 de D-OWBO te zien varen.

Diezelfde ochtend vertrok de gasballon in het donker. De Warsteiner gasballon was opgestegen bij de ballonclub Teuto bij Ibbenbüren. Met Piloot Axal Hunnekuhl, en vier passagiers.

Rond 11:00 uur hing de D-OWBO boven Harderwijk. De hoogte was toen nog zo’n 4.000 ft. Door de noordoostenwind werd de gasballon de Flevopolder ingedreven.
Daar moest wel de landing plaatvinden, want na de Flevopolder zou men toch wel dicht bij het luchtruim van Schiphol komen. En dat is geen geschrikte plek voor een luchtballon.

Eenmaal boven de polder werd ter hoogte van Zeewolde wat gas geventileerd om lager te gaan varen. Er werd duidelijk naar een geschikte landingsplek gezocht.

De gasballon heeft zo een 7 uur gevaren, voordat de landing werd ingezet. De ballon is geland aan de Gruttoweg in Zeewolde.

Gasballon in Zeewolde

Vlak voor de landing ging het sleeptouw overboord. Deze is bedoeld om al slepend over de grond de ballon vaart te laten minderen. Er stond namelijk een fors grondwindje uit het noorden in de polder.

Vakkundig werd de ballon even voor het middaguur op de Gruttoweg geparkeerd. Zo was er geen enkele schade aan gewas of landbouwgrond en kon de volgwagen makkelijk bij de ballon komen.

Voor meer informatie, kijk hier.

Bron en afbeeldingen: AirOnline.nl

Advertentie