Zeewolde

Zeewolde Zonder Zwerfafval

‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’ bleek een aansprekende motivatie voor de ongeveer 60 deelnemers aan het tweede plogging event in ons dorp. De partners in het evenement, Leefbaar Zeewolde, Fysiotherapie Altius en de RCN zijn tevreden en denken alweer aan volgend jaar.

Zaterdagochtend vroeg, 19 september, werden drie uitgiftepunten voor het plogging (samenvoeging van ‘plocka’ (pakken; Zweeds)  en jogging) opgezet. In het centrum nabij de oversteekplaats door Leefbaar Zeewolde, op de Marsweg bij Fysiotherapie Altius en op de RCN bij Brasserie ‘t Wolderwijd. Deelnemers aan het plogging evenement werden voorzien van hesje, handschoenen en een vuilniszak. In totaal begonnen ongeveer 60 deelnemers vervolgens met het ploggen. Op een groot bord bij het uitgiftepunt in het Centrum kon worden aangegeven waar men had geplogd zodat opvolgers elders het zwerfvuil konden oprapen. Bij de ochtendtraining van de Atletiek training hadden de Leefbaren al diverse hesjes, handschoenen en vuilniszakken aan Zeewolder atleten uitgedeeld.

Zeewolde Zonder Zwerfafval

De organisatie is erg tevreden over het tweede plogging event. Sonneveld van Leefbaar Zeewolde: ‘We willen het ploggen volgende keer ook onder de aandacht brengen van andere groepen die kunnen bijdragen om Zeewolde Zwerfafval Vrij te maken. De eerste contacten zijn daarvoor al gelegd”. Ingrid van de Vlist van Altius Fysiotherapie; ‘We hopen met dit evenement de aandacht naar het zwerfafval te vergroten. Immers, een schone omgeving is een gezonde omgeving.’ Wout Sleurink van de RCN is het daar volledig mee eens. ’Een omgeving zonder zwerfafval maakt kamperen en buiten zijn tot een feest. We hopen met dit plogging event niet alleen dat het zwerfafval is opgeruimd maar ook dat mensen bewuster met afval omgaan‘. 

Het samenvallen met de World Clean Up Day activiteiten is goed bevallen en wordt volgend jaar herhaald. Ekker, medeorganisator: “Het is fantastisch om te zien dat we in totaal zo’n 65 zakken met vuil hebben binnen kunnen halen. Maar er ligt nog meer want we zijn echt niet overal geweest”. Op de website van Leefbaar Zeewolde zal binnenkort een fotocollage van het evenement te zien zijn.

meer fotos van Ruud van Velzen en Hanneke Barendregt zijn te vinden op onze Facebookpagina.

Advertentie