Zeewolde

Handtekeningenactie tegen hangplek voor jongeren

Een groep omwonenden is tegen de plannen voor een hangplek voor jongeren in de Polderwijk. Zij maken zich zorgen om overlast en zijn een handtekeningenactie gestart.

De ‘jongerenontmoetingsplek’ (JOP) zou bij het basketbalveld naast de rotonde in de Polderwijk moeten komen. Het is een initiatief van jongeren en straathoekwerkers die al langer aangeven meer overdekte hangplekken voor jongeren te willen in het dorp. Het college van Burgemeester en Wethouders is al akkoord met het initiatief. De gemeenteraad neemt donderdag een besluit.

Handtekeningenactie tegen hangplek voor jongeren
De beoogde locatie

In ieder geval 19 omwonenden uit de Polderwijk hebben een brief gestuurd naar de gemeenteraad met de vraag om de plannen tegen te houden. Eén van de anonieme ondertekenaars is bang voor overlast: “Wij zitten in een omgeving waarin we al met enige regelmaat ervaren dat er overlast is van jongeren. Met allerlei gevolgen van dien. En wij verwachten dat de komst van de JOP op deze locatie mekaar versterkt. Het heeft een aantrekkingskracht om overlast te creëren.”

Boa’s en politie hebben aangegeven preventief langs te zullen rijden als de JOP er staat, maar dat stelt de buurtbewoner niet gerust. “Ik denk dat je op een andere locatie wellicht veel makkelijker kan ingrijpen met meer overzicht. Hier heb je de gelegenheid om overal tussen huizen en tuinen te verdwijnen. Ik zie het voordeel niet om het op deze plek te doen”. Als mogelijk alternatief noemt de buurtbewoner het leegstaande veld naast de Gamma. 

Volgens het ingediende plan is de plek in de Polderwijk bij het basketbalveld het meest geschikt omdat er nu al jongeren samenkomen. Ook wordt genoemd dat de locatie afgelegen, maar toch overzichtelijk en veilig is. 

Bezwaar
Als de gemeenteraad de plannen goedgekeurd kan er nog 8 weken bezwaar gemaakt worden omdat het bestemmingsplan moet worden aangepast. “Ik zal dan bezwaar aantekenen”, zegt de buurtbewoner alvast.

Advertentie