Herbert Griffioen nieuwe voorzitter raad van toezicht Coloriet

Herbert Griffioen, voorzitter RvT Coloriet

Herbert Griffioen is vanaf januari 2019 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van zorgorganisatie Coloriet. Hij volgt Ralph Pans op, die aftreedt vanwege het einde van zijn zittingstermijn van acht jaar.

Coloriet biedt een brede keuze aan zorg en welzijn in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde: thuiszorg, woonzorgcentra, behandeling en revalidatie, dagactiviteiten en dagbesteding. Zij ondersteunt senioren in het langer thuis wonen.

Binding met de regio

Herbert Griffioen kent de dynamiek van de regio vanuit zijn huidige functie als voorzitter college van bestuur bij de Almeerse Scholen Groep. Vanuit zijn vorige werkgever BMC (Bestuur en Management Consultants) is hij als interim-bestuurder en adviseur bij veel organisaties binnen en buiten het onderwijs betrokken geweest. Ook was hij bestuurslid bij twee maatschappelijke stichtingen.

Bas Toorenburg, vicevoorzitter van Coloriet, over de keuze van benoeming: ‘Herbert Griffioen is een strateeg en heeft oog voor stakeholdermanagement. Hij is nieuwsgierig, verbindend en een netwerker. Samen met hem zullen we de missie van Coloriet ‘Samen Kleur geven aan Waardevol Leven’ blijven uitdragen.’

Waarom heeft Herbert Griffioen gekozen voor Coloriet

Herbert Griffioen: “Al langere tijd koester ik de wens een rol te vervullen als toezichthouder bij een aansprekende maatschappelijke organisatie. Voor mij is Coloriet het voorbeeld van een zorgspecialist die het verschil maakt in de kwaliteit van leven van ouderen in Flevoland. Juist die binding met de regio en ook het belangrijke werk dat medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers met veel inzet voor een kwetsbare doelgroep verrichten, spreken mij bijzonder aan. Met enthousiasme zal ik de taak van voorzitter van de raad van toezicht op me nemen. Ik zal mij samen met bestuur en raad van toezicht inzetten om kleur te geven aan de missie van Coloriet.” 

De raad van toezicht van Coloriet bestaat verder uit de leden Alfred van den Bosch, Marjolein Brüning, Marja van der Ploeg, Bas Toorenburg en Marieke van der Waal.

Advertentie