Zeewolde

In Flevoland 121 wapens ingeleverd op politiebureaus

Bij de landelijke inleveractie 'Drop je knife en doe wat met je life' in Flevoland zijn vorige week 121 wapens ingeleverd. Namelijk 74 in Almere en in Zeewolde en Lelystad samen 47.

Wijkagent Jeff uit Lelystad schrijft over de laatste twee gemeenten: ''Mooi dat men gebruik heeft gemaakt van deze mogelijkheid. Toch weer 47 wapens van de straat.'' Volgens hem zijn er onder andere messen, zwaarden, vuurwapens, lucht- en gasdrukwapens, wapenstokken en een ploertendoder ingeleverd.

Op de politiebureaus in drie Flevolandse gemeenten stonden een week lang speciale inlevertonnen voor messen, slag- en stootwapens. Vooral jongeren werden opgeroepen om wapens in te leveren. Aanleiding is het toenemende aantal steekpartijen en incidenten met wapens onder jongeren.

In Flevoland 121 wapens ingeleverd op politiebureaus

Landelijk deden er 218 gemeenten mee en zijn er 3300 wapens ingeleverd. Het ging om ruim 2000 messen, 200 andere steekwapens, bijna 500 vuurwapens en 600 overige wapens. Daarnaast zijn grote hoeveelheden munitie ingeleverd.

Vuurwapens mochten overigens niet in de tonnen worden gegooid. In plaats daarvan moest de bezitter een telefonische afspraak maken en dan kwam de politie het wapen ophalen. Anders dan bij de messen werd dan ook onderzocht of het vuurwapen gebruikt is bij een misdrijf. Als dat niet het geval is, ontvangt de inleveraar bericht van het Openbaar Ministerie dat het bezit van het vuurwapen niet tot vervolging zal leiden.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

 
Advertentie