Zeewolde

Jeugdraad 2019/2020 geïnstalleerd

Op 31 oktober werd de jeugdraad van Zeewolde geïnstalleerd. Al jarenlang, destijds op initiatief van burgemeester Gorter is er een jeugdraad in Zeewolde. Leerlingen uit de groepen 7/8 van alle basisscholen vertegenwoordigen op deze manier de jeugd van Zeewolde. Gedurende het schooljaar komen ze een aantal keer bij elkaar en behandelen daarin diverse thema's. 

Bij de burgemeester leggen de leerlingen de belofte af om zich het jaar goed in te zetten voor de jeugdraad en daarmee ook voor Zeewolde. Met een bloemetje en een foto met de burgemeester werd zo het officiele gedeelte voltooid. Vervolgens was er het vragenuurtje voor en met de burgemeester. Waarbij er eigenlijk elk jaar wordt gevraagd naar de leeftijd van de burgemeester, het ambtsketen (en niet de ketting) en de vervelende en mooie aspecten van het burgemeesterschap. Maar ook werden er serieuze zaken besproken. Zoals bijvoorbeeld het nieuwe afval scheiden, de komst van zonnepanelen of hoe hoog er gebouwd mag worden in Zeewolde.

De jeugdraad wordt begeleid door Stan Stokvis als beleidsmedewerker en 2 raadsleden. Deze raadsperiode wordt dit vervuld door Helmut Hermans en Wenda Westerhuis.

Jeugdraad 2019/2020 geïnstalleerd
Advertentie