Zeewolde

JOVD Flevoland: Verbinding Nuldernauw nóg iconischer

De JOVD (Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie) Flevoland stimuleert de verbinding tussen Zeewolde en Strand Horst. Daarnaast denken de jongeren dat het nóg grootser kan. 

De jonge liberalen hebben meer ideeën over de verbinding. “Zeewolde verdient een betere verbinding met de rest van het land. De verbinding over het water van het zuidelijkste dorp van Flevoland naar Strand Horst, biedt dé mogelijkheid verder te denken dan alleen een brug met een autobaan en fietspad", aldus Willemijn Vink, voorzitter van de JOVD Flevoland. 

JOVD Flevoland: Verbinding Nuldernauw nóg iconischer

“Bestuurders uit Zeewolde, Harderwijk en Ermelo zijn enthousiast en willen dat het iconisch wordt. Wij denken dat het nóg iconischer kan. Heb je wel eens gekeken naar de Tower Bridge (Londen), de Brooklyn Bridge (New York), de Golden Gate Bridge (San Francisco) of de Helix Bridge (Singapore)?” De JOVD Flevoland vindt dat Zeewolde met deze plannen een kansrijk visitekaartje in handen heeft. 

Daarnaast biedt de verbinding veel voordelen: zo worden onder andere middelbare scholen als het Groevenbeek beter bereikbaar voor jongeren uit Zeewolde en is de aanleg van deze verbinding een impuls voor wonen, werk en recreatie in de gemeenten Zeewolde, Harderwijk en Ermelo. In de toekomst opent dit misschien zelfs de deuren voor een treinstation. “Denk verder, denk aan het Flevoland van de toekomst.”, vervolgt Vink. “Een treinstation zou voor de groei van Zeewolde een kers op de taart zijn. Op dit moment heeft het dorp te kampen met jongeren die voor zowel middelbaar beroeps- en hoger onderwijs het dorp moeten verlaten. Als studenten in de toekomst met de trein van Zeewolde naar Utrecht of Amsterdam kunnen, dan hoeven ze onze prachtige polder niet meer uit.”

Advertentie