Zeewolde

In de toekomst mogelijk brug van Zeewolde naar strand Horst

Zeewolde, Ermelo en Harderwijk willen meer met elkaar in verbinding komen en willen onderzoek doen naar een fysieke verbinding van Zeewolde naar strand Horst. Dat schrijven de gemeenten in een gebiedsagenda, met als doel om een met elkaar vergaand verbonden regio te vormen.  

Bron: Google Streetview

Een fysieke verbinding tussen Zeewolde en Ermelo wordt door de gemeenten gezien als een enorme kans. Op dit moment lopen alle wegen in de regio via Harderwijk en vaart er alleen een pontje van Zeewolde naar strand Horst. Een fysieke verbinding over het Nuldernauw zou de drie gemeenten volgens de gebiedsagenda nog meer met elkaar verbinden en een impuls geven aan werk, recreatie en wonen. 

Uit de plannen wordt niet duidelijk hoe de verbinding eruit zou moeten zien. In het verleden hielden CDA Zeewolde en ondernemers uit Ermelo een pleidooi voor een brugverbinding, maar die plannen bleken toen onhaalbaar vanwege de hoge kosten. Harderwijk en Zeewolde zijn op dit moment verbonden met een aquaduct.

Opnieuw onderzoek
Bestuurders van de gemeenten tonen zich enthousiast over de verbinding, maar schrijven ook dat er nog onderzoek gedaan moet worden: “De drie gemeenten en twee provincies onderzoeken samen of, hoe en wanneer zij deze infrastructurele verbinding kunnen realiseren”, schrijven ze. 

De plannen in de gebiedsagenda zijn nog niet definitief. Vanavond bespreekt de gemeenteraad van Zeewolde de ideeën en op 16 december neemt de Raad een besluit. De gemeenteraden van Harderwijk en Ermelo moeten de plannen ook goedkeuren.

Advertentie