Zeewolde

Kunstenaars werken aan meterslange rode loper

Door een vijftal beeldend kunstenaars wordt de komende weken gewerkt aan een meterslange rode loper. Zaterdag 4 september zijn ze te gast in Zeewolde.

Voor het project De Rode Loper laat de Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) kunstenaars op vier plaatsen in de provincie schilderen op straat. Schilders Collin de Bruin, Marianne Alting Brooijmans, Gonny Geurts, Floor Schothorst en Hein Walter gaan in achtereenvolgens Dronten, Zeewolde, Lelystad en Almere aan de slag met kwasten, borstels en bezems. Gitta de Ridder zorgt met haar gitaar en stem voor de muzikale omlijsting.

Kunstenaars werken aan meterslange rode loper

Voorbijgangers


"Het publiek speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming van het uitgestrekte schilderij", zegt een woordvoerder. "Voorbijgangers kunnen even model staan en mogen suggesties doen voor onderwerpen. Het schilderproject is een theatrale manier van kunst maken, een project dat de verbinding tussen makers en publiek als basis heeft en dat ook leuk is om naar te kijken. Door de coronacrisis hebben we allemaal ervaren dat kunst (beeldende kunst, muziek en theater) niet zonder toeschouwers kan en dat de toeschouwers ook niet zonder kunst kunnen. Nu het weer kan, leggen de kunstenaars de rode loper neer voor het publiek!"

Aan het eind van het project wordt het lange schilderij in vier stukken gesneden. De vier kunstcentra (De Meerpaal, De Agora, De Verbeelding en De Kunstlinie) krijgen allemaal een deel, dat ze op straat kunnen neerleggen als de zalen weer open gaan.

Dronten

De start wordt komende zaterdag gegeven in Dronten. Een week later (zaterdag 4 september) zijn de schilders van 12.00 tot 16.00 uur in Zeewolde. Ze starten in het centrum en zijn vanaf 14.30 uur bij De Verbeelding. Vervolgens wordt het kunstenaarsproject voortgezet op zaterdag 18 september (in Lelystad) en zondag 26 september (in Almere).

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie