Zeewolde

Larsen & Buhl steunt Het Mozaïek

De hightech toeleverancier Larsen & Buhl heeft uit handen van Egge Jan de Jonge, wethouder Economische Zaken van Zeewolde, de waardecheque ontvangen behorende bij de titel Ondernemer van het Jaar 2019. Human Resources manager Maybritt Larsen gaf de cheque ter waarde van vijfhonderd euro door aan basisschool Het Mozaïek, die het geld gaat gebruiken voor deelname aan de First LEGO League 2020/2021.

De First LEGO League is een internationale schoolwedstrijd voor jongeren tussen de 9 en 15 jaar. De First LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken schoolteams aan een innovatieproject, waarbij een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost.

Larsen & Buhl steunt Het MozaïekMaatschappelijk doel

Zeewolde Zakelijk van de gemeente Zeewolde reikt jaarlijks een waarde cheque uit aan de winnaar van de jaarlijkse ondernemersverkiezing die door de Bedrijfskring Zeewolde wordt georganiseerd. De waarde cheque is bedoeld voor een maatschappelijk doel dat door de winnaar wordt aangewezen. Egge Jan de Jonge vindt de keuze van Lars Buhl voor Het Mozaïek en hun deelname aan de LEGO League een hele goede.


‘Het is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met de techniek’, zegt hij.

Uitdagende wedstrijd

In de LEGO League leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. Basisschool Het Mozaïek doet met alle groepen mee aan deze uitdagende wedstrijd. Schoolleider Jelle Admiraal toonde zich zeer verheugd met de financiële bijdrage van Larsen & Buhl: ‘Deze wedstrijd biedt een heel leuk leer- en ontdekprogramma, dat prima aansluit bij onze doelstelling om  kinderen belangrijke vaardigheden aan te leren, waarmee zij zich zelfstandig en succesvol kunnen ontwikkelen in onze snel veranderende maatschappij.’

Kleine bedrijfjes

Maybritt Larsen zegt dat het belangrijk is dat kinderen kennismaken met de laatste technologische ontwikkelingen en de diversiteit aan beroepen: ‘De teams van Het Mozaïek vormen in feite kleine bedrijfjes die de opdrachten van de LEGO wedstrijd uitvoeren. Zodoende leren de kinderen omgaan met 21e eeuw vaardigheden.' Daar moet je op de basisschool al vroeg mee beginnen vindt Maybritt: “Als je pas op de middelbare school gaat nadenken in welke richting je een beroep later wilt uitvoeren, ben je eigenlijk al te laat. Bij Larsen & Buhl kunnen de leerlingen van Het Mozaïek daarom met de LEGO League spelenderwijs kennismaken met allerlei verschillende (technische) beroepen.’


*Foto: vlnr: Maybritt Larsen (HR-manager Larsen en Buhl), Egge Jan de Jonge (Wethouder EZ,  Zeewolde); Evie, Sander, Manasse, Madeline (allen scholieren van Het Mozaïek) en Jelle Admiraal (Schoolleider Het Mozaïek).

Advertentie