Loading...

Lions Music Event 2019, Terell Stafford
Lions Music Event 2019

Op zaterdagavond 9 november verandert de theaterzaal van The Lux in een swinging jazzclub uit het midden van de vorige eeuw.
De Concert Big Band van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Johan Plomp met solistische medewerking van de Amerikaanse trompettist Terell Stafford geven een exclusief optreden. Een muzikale mijlpaal voor Zeewolde!

Op 12 juli van dit jaar stond deze formatie op het podium van het Rotterdamse North Sea Jazz festival met wereldsterren als Diana Krall, Burt Bacharach en Gilberto Gil. Hun optreden was een groot publiek succes dat nu een exclusieve reprise krijgt in Zeewolde!

De Concert Big Band van het Conservatorium van Amsterdam bestaat uit 18 van de meest getalenteerde studenten van deze hogeschool. De bezetting vertegenwoordigt het internationale karakter van de opleiding, die meer dan 57 nationaliteiten herbergt.
De solist van deze avond is niet minder dan de wereldberoemde jazztrompettist Terell Stafford die de week voorafgaand aan het concert in Zeewolde een masterclass geeft aan de toptalenten van Conservatorium van Amsterdam, waaronder de leden van de band.
Terell (1966) groeit op in Chicago en Silver Spring en begint op z’n 13e trompet te spelen. In 1988 studeert hij af aan de University of Maryland (muziekpedagogie). Terell Stafford speelde in talrijke befaamde Big Bands zoals de Latin-All Star-band van pianist McCoy Tyner en de bands van Kenny Barron en Benny Golson. Hij is managing and artistic director van het Jazz Orchestra of Philadelphia.
De Amerikaanse media beschrijven Terell Stafford als “One of the great players of our time, a fabulous trumpet player.”

Het concert is een coproductie van het Conservatorium van Amsterdam en Lionsclub Zeewolde en alweer het 3e evenement in de reeks Lions Music Events. Organisator en Lion, Jan Willem Torken, ‘voor onze trouwe bezoekers van de voorafgaande concerten (Ralph de Jong Band en Pink Project) en iedereen die jazzmuziek niet direct tot hun favoriete genre rekent het volgende. Zelden heb ik zo’n elektrificerende ervaring gekregen bij het zien en horen van 18 jonge topmusici die een zaal in extase brengen. Kenmerkend is ook de vermenging (fusion) van stijlen uit allerlei invloeden zoals bijvoorbeeld popmuziek, latin en Cubaanse muziek. Dit moet je gewoon meegemaakt hebben!’, aldus Torken.

De Lions Music Events bevorderen de sociale en culturele samenhang tussen de bewoners van de gemeente Zeewolde.

Locatie: Zeewolde, The Lux

Datum: zaterdag 9 november 2019

Zaal open: 20:00 uur

Concert: 21:00 – 22:30 uur

Kaartverkoop: www.ticketkantoor.nl/shop/LME2019