Zeewolde

Onthulling bouwbord Avonturenhuis tijdens Scout-In19

Zaterdag 21 september is tijdens Scout-In19 op Scoutinglandgoed Zeewolde het bouwbord van het Avonturenhuis onthuld.

Onthulling bouwbord Avonturenhuis tijdens Scout-In19

De onthulling werd gedaan door Burgemeester Gorter van Zeewolde en Jaap Boot, voorzitter van Scouting Nederland. Met de onthulling van het bouwbord gaat de ontwikkeling van het Scoutinglandgoed Zeewolde een nieuwe fase in naar de realisatie van het Avonturenhuis. Hiervoor loopt de vergunningsaanvraag bij de gemeente Zeewolde en naar verwachting kan dit jaar nog begonnen worden met de bouw.

Het Avonturenhuis is een verblijfsaccommodatie voor zowel kinderen met als zonder beperking en maakt het mogelijk dat alle kinderen avonturen kunnen beleven en overnachten in de natuur. In het Avonturenhuis in Zeewolde komen 80 slaapplekken. Het doel is om 10.000 overnachtingen op jaarbasis te realiseren. Naast gebruik door Scoutinggroepen zal het huis ook beschikbaar gesteld worden aan andere groepen zoals scholen en verenigingen.

Peter Messerschmidt, directeur van Scoutinglandgoed Zeewolde, is trots dat de voorbereiding van de bouw nu kan beginnen: “In het Avonturenhuis gaan kinderen met en zonder beperking op avontuur in de natuur. Zeker voor kinderen met beperking is dat niet vanzelfsprekend. Scoutinglandgoed Zeewolde wil naast het kamperen ook het logeren voor deze kinderen mogelijk maken zodat zij samen met kinderen zonder beperking zich kunnen blijven ontwikkelen door buiten in de natuur te spelen.”

Naar verwachting kan dit jaar nog begonnen worden met de bouw. In het najaar van 2020 zou het Avonturenhuis klaar moeten zijn en er volgt een grootse opening in het voorjaar van 2021.

Scout-In

Scout-In is het tweejaarlijks terugkerende festival voor alle vrijwilligers van Scoutinggroepen en – regio’s uit heel Nederland. Het thema van het festival, dat dit jaar in het weekeind van 20 tot en met 22 september plaatsvindt, is dit jaar ‘Jungle Fever’. Scout-In19 vormt een weekend lang hét platform voor het uitwisselen van ideeën, ervaringen, nieuwe tips, trucs en tools om het Scoutingspel voor jeugdleden uitdagender te maken.

Op het festival staan er diverse ondernemers uit Zeewolde die bijvoorbeeld de foodtrucks verzorgen. Maar ook de outdoor activiteiten en enkele watersport activiteiten worden verzorgd door lokale ondernemers. Het scoutinglandgoed vindt het belangrijk dat de samenwerking met zoveel mogelijk lokale ondernemers ook plaats vindt tijdens evenementen die daar gehouden worden.

Op onze Facebookpagina vindt u een fotoreportage van Simone Koster.

Advertentie