Zeewolde

Marathon cursus reanimatie met AED van start

In een record tempo heeft Zeewolde ruim 48 000 euro opgehaald  voor AED's, er hangen meer dan 30 AED's in Zeewolde die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn.

Marathon cursus reanimatie met AED van start

Naast de buurt AED's zijn er ook bedrijven geweest die geïnvesteerd hebben in een buitenkast en daarmee de AED naar buiten hebben verplaatst. Hiermee heeft de kern van Zeewolde binnen 6 minuten een AED bij de hand mocht er een reanimatie plaats moeten vinden. Maar iemand met een hartstilstand een kans geven te overleven, kan niet alleen met een AED. Daarom heeft EHBO vereniging Zeewolde alle donateurs van de Buurt AED’s een gratis cursus aangeboden, dit heeft geresulteerd in 447 aanmeldingen. Germa van der Wel en haar collega instructeur Emmy te Rietstap en medeschrijfster van het boekje “Help, ik heb gereanimeerd” (https://webshop.ehbo.nl/boeken/type/boeken/cursus/help,-ik-heb-gereanimeerd ), hebben zich gebogen over deze 447 aanmeldingen. "Hoe deze klus te klaren?"

Zij hebben 18 cursussen gepland in de periode van 16 januari t/m 30 januari 2019. Dus een ware reanimatiemarathon in Zeewolde, de meeste cursussen gaan Emmy en Germa zelf geven, voor een aantal cursussen hebben zij instructeurs uit de omgeving gevraagd die de cursussen ook op vrijwillige basis komen geven. Allerlei lokale ondernemers zijn opgestaan om alles gratis te kunnen laten verlopen.

De gemeente heeft gezorgd voor huisvesting en zorgt voor de koffie en thee voor de twee weken waarin de trainingen gepland zijn. 3600 tissues zijn geschonken door de Albert Heijn, voor het schoonmaken van de reanimatiepoppen. De hartstichting heeft voor alle lesboeken, diploma’s en andere promotiemateriaal gezorgd. Procardio heeft acht AED trainers ter beschikking gesteld voor de lessen.

Straks is Zeewolde vele buurt AED’s rijker die 24/7 beschikbaar zijn en ruim 400 mensen die straks reanimeren. Waar een klein dorp, het jongste dorp van Nederland, groot in kan zijn!

Advertentie