Zeewolde

Minister van justitie Yeşilgöz bezoekt stichting Politieveteraan (Zeewolde)

Onlangs heeft de demissionaire minister van Justitie, Dilan Yeşilgöz, een bezoek gebracht aan Stichting Politieveteraan in Zeewolde. De stichting biedt steun aan politiemensen die kampen met mentale gezondheidsproblemen zoals PTSS. De minister sprak met verschillende deelnemers en hoorde uit eerste hand hoe belangrijk de hulp van de stichting voor hen is.

Politiemensen verrichten prachtig werk, maar ze hebben vaak te maken met zware omstandigheden. Dit kan leiden tot mentale klachten, en het herstel daarvan is niet eenvoudig. Stichting Politieveteraan helpt deze mensen met hun herstel en re-integratie, zodat zij weer kunnen deelnemen aan de samenleving.

demissionair minister van justitie Yeşilgöz

Tijdens het bezoek in Zeewolde vertelden de deelnemers hun persoonlijke verhalen. Minister Yeşilgöz luisterde aandachtig en erkende het moedige werk van de stichting. Ze benadrukte hoe waardevol het is dat er veilige plekken zijn waar politiemensen terecht kunnen voor hulp. “Deze mensen verdienen zorg en erkenning om te kunnen herstellen,” zei de minister. “Het is ontzettend belangrijk dat dit soort plekken er zijn in een samenleving die steeds harder wordt tegenover onze politie.”

Naast de deelnemers spraken ook het bestuur en de raad van toezicht van de stichting met de minister. Zij deelden hun heldere visie en missie. Ook de directeur van Staatsbosbeheer was aanwezig en onder de indruk van het werk van de stichting. De oprichter van Stichting Politieveteraan, Dick Kleijn, benadrukte het belang van de menselijke maat in geüniformeerde beroepen. Kleijn zet zich al jaren belangeloos in om de mentale gezondheid van politiemensen op de kaart te zetten. Hij geeft presentaties, trainingen en begeleiding, en zijn inspanningen beginnen nu hun vruchten af te werpen. Er wordt steeds meer erkend hoe belangrijk het is om oog te hebben voor mentalemblessures binnen de politiewereld. Op alle niveaus van de politieorganisatie groeit het besef dat goede mentale zorg essentieel is.

Stichting Politieveteraan en de minister spraken hun dankbaarheid voor de samenwerking en het wederzijds begrip uit. Minister Yeşilgöz sloot af met de belofte dat dit bezoek een vervolg krijgt.

Advertentie