Zeewolde

Nachtafsluitingen N301 Nijkerkerweg (Zeewolde)

In de week van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april 2019 gaat de N301 Nijkerkerweg iedere nacht dicht voor werkzaamheden. Tijdens de afsluitingen moet het verkeer omrijden.

Omleiding Nijkerkerweg
Afbeelding: Provincie Flevoland

Planning & traject

Van maandag 15 april tot en met vrijdag 19 april gaat de weg vijf nachten dicht van 20.00 uur tot 06.00 uur. De eerste afsluiting begint maandagavond om 20.00 uur en loopt tot dinsdagmorgen 06.00 uur; de laatste nachtafsluiting is van vrijdag 20.00 uur tot zaterdag 06.00 uur. Het traject waar gewerkt wordt loopt van de rotonde Spiekweg tot de rotonde Gooiseweg; beide rotondes zijn open.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is de Nijkerkerweg dicht. Omleidingsborden ter plaatse leiden het verkeer om. Verkeer tussen Nijkerk (A28) en Almere (A27) wordt omgeleid via de Slingerweg en Eemmeerdijk (N704). Verkeer vanuit Nijkerk (A28) in de richting van Zeewolde/Lelystad kan gebruik maken van de N705 Spiekweg. Ook het vrachtverkeer mag tijdelijk gebruik maken van de Spiekweg; dit kan enige geluidshinder opleveren. De doorgaande route op de N305 Gooiseweg tussen Almere en Zeewolde (en omgekeerd) is open. Er geldt wel een maximale snelheid van 50 km/u langs het werkvak.

Werkzaamheden

Bij de verdubbeling van de N305 Gooiseweg wordt de rotonde met de Nijkerkerweg omgebouwd tot een kruising met verkeerslichten. Bij deze kruising komt een aparte strook voor het rechtsafslaande verkeer zodat zij vlot en veilig af kunnen slaan. In voorbereiding op het aanleggen van deze extra strook moet de bodem verstevigd worden. Dit gebeurt door het plaatsen van bigbags gevuld met zand. De extra belasting van zand zorgt ervoor dat de ondergrond gaat inklinken en samengedrukt wordt. Dit voorkomt verzakkingen van de rechtsafstrook in de toekomst. De bigbags blijven zo’n 1,5 jaar staan. Voor de veiligheid van de weggebruiker komt er een barrier tussen de weg en de bigbags.  

Flevowegen.nl

Alle informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.flevowegen.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de SMS-waarschuwingsdienst met informatie over werkzaamheden en calamiteiten op deze (en andere) provinciale wegen. 

Advertentie