Theaterdictee Flevomeer Bibliotheek met Hugo Borst

Theaterdictee Flevomeer Bibliotheek

Schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus Hugo Borst was op donderdag 28 maart in de FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde te gast bij het theaterdictee. Het dictee vond plaats in het kader van de 84ste Boekenweek, met dit jaar als thema: ‘De moeder, De vrouw.’

Er waren 6 teams aanwezig, waarvan 4 teams van 5 personen, 1 van 4 en 1 van 3. De namen van de teams waren Rotary Spelt, D’66, De Lettervreters, Cum Libello, Dicteetors en De Borrelclub.

Marian Wigbers had haar uiterste best gedaan om de zinnen dicteewaardig te laten zijn. Dat is nog lastiger dan het lijkt. Uiteindelijk is het haar gelukt en heeft iedereen de zinnen op kunnen schrijven. Nadat de jury de ingeleverde stukken had nagekeken is de uitslag, na de lezing van Hugo Borst, met hulp van Hugo bekend gemaakt.

De aanmoedigingsprijs ging naar het team De Borrelclub, de derde prijs was voor De Dicteetors met 8 fout, de tweede prijs met 8 fouten ging naar het team Cum Libello en de eerste prijs is met 7 fout naar het team De Lettervreters gegaan.

De lezing van Hugo Borst was indrukwekkend met een vleugje humor, het ging over de laatste maanden van zijn moeders leven. Hij las een stuk uit zijn boek “Ach, moedertje”, wat gaat over de laatste fase van dementie bij zijn moeder. Wat een mantelzorger meemaakt en de complexiteit hiervan.


*verslag en foto's: Hanneke Barendregt

Meer foto's vindt u op onze Facebookpagina

Advertentie