Zeewolde

Nat en toch een warm welkom voor Evelien van der Werff

Nederland kent 75 IPSO-inloophuizen. Deze inloophuizen zijn cruciaal voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale zorg. Ze staan echter op instorten door de coronacrisis. Veel mensen weten niet van het bestaan van deze huizen. Ontzettend zonde, want ze kunnen écht het verschil maken voor mensen die getroffen zijn door kanker. Ze hebben het nu financieel zwaar en daarom hebben ze alle steun nodig om door te kunnen gaan met hun goede werk.

Evelien van der Werff heeft zich voorgenomen langs alle IPSO-huizen in Nederland te fietsen.

Dat zal dus een rit van zo’n 2000 km worden. Op 25 mei is ze gestart in Zwolle en na stops in Dronten en Harderwijk doet ze nu op 26 mei ook Zeewolde aan, want ons Toon Hermans Huis is zo’n IPSO inloophuis.

Nat en  toch een warm welkom voor Evelien van der Werff

Met deze tocht wil zij voor meer bekendheid van deze huizen zorgen en ook zoveel mogelijk geld ophalen. Op 5 juli, zo is het plan, zal de tocht weer in Zwolle eindigen en hoopt ze de gestelde doelen te hebben bereikt.

Op het Raadhuisplein werd Evelien verwelkomd en toegesproken door Hans Nobel, betrokken bij het Toon Hermans Huis, de burgemeester en Helma Lodders, voormalig lid van de Tweede Kamer. Zij allen konden vanuit hun eigen situatie benadrukken hoe belangrijk deze inloophuizen zijn. Burgemeester Gorter gaf haar ook nog een kraal voor de “fietsketting” die Evelien wil maken van de kralen die zij in ieder van de huizen ontvangt (al liet de burgemeester die wel even stuiteren). Vervolgens fietste ze nog bij het Toon Hermans Huis langs. Daar ontving ze een boekwerkje waar al de medewerkers van dit huis iets in hadden geschreven. Tot slot werd zij vergezeld door een kleine deputatie begeleid bij het begin van haar volgende stop: Barneveld.

Wilt u meer weten over deze actie en de achtergronden van Evelien van der Werff, kijk dan op acties.kwf.nl/fundraisers/evelienwerff/huisinactie

Toon Hermans Huis weer open

Vanaf 27 mei is het Toon Hermans Huis ook weer geopend. Voorlopig zal dit op de donderdagochtend zijn. Meer informatie is te vinden op hun website

Meer foto's zijn te zien op onze Facebookpagina.

Advertentie