Zeewolde

Nieuwe haring voor het college

Het college van Zeewolde komt op iedere dinsdag voor vergadering bijeen. Actuele ontwikkelingen worden doorgesproken en collegebesluiten worden er genomen. Op dinsdag 16 juni onderbrak het college het onderlinge overleg voor een oer-Hollandse traditie: haringhappen. Chris Koelewijn van de gelijknamige visspecialiteitenzaak aan de Kerkstraat in Zeewolde trakteerde het college en de aanwezige ambtenaren op heerlijke Nieuwe Haring. Het college liet zich de Hollandse lekkernij goed smaken.

De collegeleden verzamelden zich op het Raadshuisplein, waar normaliter omstreeks deze tijd de Zeewolder haringparty wordt gehouden. Deze gaat wegens de coronacrisis helaas niet door. De 1,5-meter richtlijn werd keurig in acht genomen, maar de maatregel drukte de pret niet.

Nieuwe haring voor het college

Burgemeester Gerrit Jan Gorter genoot zichtbaar van de zilte lekkernij. “Ik ben geen fanatiek haringeter”, bekende hij “maar deze is wel heel erg lekker!”

Vispecialist Chris Koelewijn over de Nieuwe Haring 2020

De Nieuwe Haring is volgens visspecialist Chris Koelewijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit: “Het vetgehalte is dit jaar super. Door het warme voorjaarsweer heeft de haring zich goed vol kunnen eten met plankton. Eigenlijk hadden ze al eerder gevangen kunnen worden, maar door de extra weken zijn ze lekker dik en vet geworden.” En dat is goed, zegt Koelewijn, want vette haring eten is zeer gezond. Haring is zelfs één van de beste vissen voor je gezondheid. Zeker in deze tijden van corona heeft dan ook het spreekwoord ‘Haring in het land, dokter aan de kant’ diepere betekenis gekregen.

Foto: Cees Steijger
Bron: Zeewolde Zakelijk

Advertentie