Zeewolde

Omniumschool gaat een week dicht

Omniumschool gaat een week dicht

De leerlingen van de Omniumschool hoeven volgende week niet naar school, maar krijgen online les. “De scholen gaan al lange tijd voor het onmogelijke”, vindt directrice Dorien Kok. Aangezien de onderwijsinspectie aangeeft “dat er ruimte is voor eigen besluitvorming” heeft Kok besloten de deuren een week te sluiten.

Dorien Kok legt op LinkedIn uit momenteel zelf ziek te zijn (geen corona) en dat dit daarom een goed moment was om hier even bij stil te staan. “Ik zie dat scholen in heel Nederland op hun tenen lopen; door corona en het lerarentekort. Dit ten koste van de veiligheid, het welzijn, de kwaliteit en de continuïteit voor de kinderen, het personeel en de ouders. Deze situatie is niet langer in het belang van het kind.”

Na overleg met de onderwijsinspectie en met volledig akkoord van het bestuur trok Kok deze conclusie. “De leerlingen, hun ouders en de teamleden weten nu waar ze aan toe zijn”, legt Kok uit. “Iedereen kan bijtanken, herstellen van snottebellen tot en met longontsteking en corona en onderwijs op afstand is via een minimale constructie gegarandeerd. Het team kan op adem komen en in deze week kijken we hoe we veiligheid, welzijn, kwaliteit en continuïteit kunnen borgen, zonder dat we voor het onmogelijke gaan.” (foto: website Omniumschool)

Advertentie