Zeewolde

Ella Steenmeijer en OPUS 2 in de Verbeelding

De ‘Open deuren’ in de feestelijke decembermaand bij De Verbeelding is een echte ‘special’. Kunstenares Ella Steenmeijer en accordeon ensemble OPUS 2 zijn deze middag te gast in het paviljoen. Zij verzorgen gezamenlijk een prachtig interactief programma, waarbij muziek en kunst naadloos op elkaar zijn afgestemd. Ella Steenmeijer zal op haar eigen wijze over haar kunstenaarsschap vertellen.

pen deuren: Tijd voor Kunst met Ella Steenmeijer en OPUS 2

OPUS 2 geeft een spannende demonstratie van virtuositeit en muzikale veelzijdigheid. Onder de titel “Compositions in Colours” is het publiek deelgenoot van één van de wervelende concerten die dit seizoen op diverse plaatsen in Nederland ten gehore zijn gebracht. Russische volksmuziek, sensuele bossa nova, seriële muziek, hedendaagse muziek die speciaal voor dit ensemble is geschreven: alles komt aan bod.
Ensemble Opus 2 onder leiding van Hans Barten staat bekend om zijn zoektocht naar vernieuwing. Door zijn dwingend samenspel, muzikale zeggingskracht en speelse oorspronkelijkheid heeft het ensemble zich ontwikkeld tot een waar pleitbezorger van het accordeon en is het uniek in zijn soort. Het ensemble heeft veel optredens in binnen- en buitenland op zijn naam staan en werkt vaak en graag in interessante crossovers met andere disciplines zoals o.a. beeldende kunst.

Interactief

Na een mini-concert volgt het interactieve deel van het programma. Ella Steenmeijer gaat aan de slag met het publiek, dat zich van haar kunstzinnige kant mag laten zien. Na een inleiding van Ella mag het publiek gaan schetsen, geïnspireerd door nog twee prachtige stukken die OPUS 2 uitvoert. Ook iedereen die allen wil komen luisteren is van harte welkom!

Tussen 14.30 en 17.00 uur staat de deur voor iedereen open in Paviljoen de Verbeelding!

Wanneer: zondagmiddag 16 december
Adres: De Verbeelding 25, Zeewolde
Meer informatie: www.deverbeeldingzeewolde.nl
Toegang: Vrijwillige bijdrage bij de uitgang

 

Advertentie