Zeewolde

Ouderen in beweging

“Dit zouden ze elke week wel mogen doen.” Mevrouw Gerarts (98) was vrijdagmorgen één van de deelnemers aan de Nationale Balkon Beweegdag. Op diverse locaties van Coloriet in Zeewolde werden de bewoners uitgenodigd in beweging te komen.

De buurtsportcoaches van de gemeente Zeewolde hebben dit georganiseerd en verschillende partijen bij elkaar geroepen om deze dag mogelijk te maken. “In tijden van corona is het ook belangrijk dat mensen niet de hele tijd binnen zitten”, weet buurtsportcoach Coen van ’t Wout. “Laten we lekker bewegen met elkaar!”

Ouderen in beweging

“Echt hartstikke leuk dat dit georganiseerd wordt en wanneer ik ze vraag om met me mee te gaan, gaan ze graag mee”, zegt helpende Elisa Oort. Ze merkt dat de bewoners het prachtig vinden en waar mogelijk ook meebewegen op de muziek. “Muziek maakt je vrolijk. Geweldig om nog zo te kunnen genieten op je oude dag. Ja, het is één en al genieten.” “Wanneer de ouderen de muziek horen, zie je al een glimlach op hun gezicht”, merkt ook Janneke Westerink (Studio Corpo mio). “En ze doen goed mee, dus dat is heel leuk.”

Mevrouw Gerarts merkte veel enthousiasme om haar heen en kwam zelf ook in beweging. “Ja, wat dacht je dan?”

Advertentie