Zeewolde

Politie Zeewolde! Kijk mee met de dienders van Zeewolde

Na een voorbereiding van 9 maanden zal op dinsdag 1 november de eerste aflevering te zien zijn van een nieuw TV programma Politie Zeewolde. In dit programma krijgt de kijker een inkijkje in de dagelijkse werkzaamheden van de Politie in Zeewolde.

“Wie is er nu niet nieuwsgierig als je een politieauto met sirenes voorbij ziet rijden” aldus de LOZ “Wij wilden graag laten zien wat de agenten dagelijks tegenkomen tijdens hun diensten”.

“Als lokale omroep zoek je objectieve nieuwsverbinding met je dorp. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn het gesprek aan gegaan met de gemeente en de politie Zeewolde”.  Met veel enthousiasme zegde de politie haar medewerking toe, om LOZ mee te laten kijken achter de schermen bij de politie, met in achtneming van de privacyregels.

“Daarom is er bijvoorbeeld voor gekozen om met één vaste cameraman te werken” vervolgt Herman zijn verhaal.  “Het is niet vanzelfsprekend dat een camera meedraait met de politie. Naast het plannen van de diensten, want we zijn allemaal vrijwilligers bij de LOZ, kwam ook het aspect veiligheid aan de orde. Deze moest gewaarborgd worden, dus op het moment dat de agenten een veiligheidsvest aan trokken, moest de cameraman dit ook”.

“Vanuit de politie waren er geen restricties opgelegd, dus we mochten alles filmen. Uiteraard zijn we een dorp en houd je daarmee wel rekening met hoe je dingen in beeld brengt. Je ziet bijvoorbeeld dat we naar een reanimatie gaan maar hierbij brengen we de patiënt niet in beeld. Dit is wel zo netjes” aldus Herman.

In totaal zijn er voor het eerste seizoen 5 afleveringen gemaakt die iedere dinsdag in november om 19:30 uur zullen worden uitgezonden. De serie geeft een interessant kijkje achter de schermen hoe de dienders moeten handelen als spoed vereist is, maar ook tijdens controles van bijvoorbeeld voertuigen.

“Ik hoop dat iedereen gaat kijken, want het is meer dan de moeite waard”

Politie Zeewolde, dinsdagavond om  19:30  uur op LOZ TV via  KPN Digitaal kanaal 1481, XS4ALL digitaal kanaal 1481, Ziggo Digitaal kanaal 39 of kijk via www.lokaleomroepzeewolde.nl/politiezeewolde

Advertentie