Zeewolde

Raadsleden Zeewolde blij met openheid gemeente over mogelijke komst kazerne

Meerdere partijen van de gemeenteraad van Zeewolde zijn te spreken over de openheid die de gemeente geeft over de mogelijke komst van een kazerne van Defensie. Ondanks dat de plannen van Defensie nog in een vroeg stadium zijn en het meerdere locaties in Nederland op het oog heeft bracht de gemeente Zeewolde gisteren al naar buiten dat Zeewolde één van de kandidaten is. Het college van burgemeester en wethouders wilde daarmee transparant zijn richting de inwoners.

“Het is een goede eerste stap om dit nu al kenbaar te maken”, zegt Samee Sabur van D66. “Bij het datacenter is het flink misgegaan omdat de burger pas te laat werd betrokken en raadsleden er niet over mochten praten. Laten we die situatie proberen te voorkomen."

Raadsleden Zeewolde blij met openheid gemeente over mogelijke komst kazerne
Bron: Omroep Flevoland

Ook coalitiepartijen Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie zijn om diezelfde reden te spreken over de openheid: “We willen niet zo'n debacle hebben als met het datacenter”, zegt Manno Jonker van Leefbaar: “Anders krijgen we straks weer te horen van inwoners: ‘waarom weten we niks?’”

Yvonne van Bruggen van Actief Zeewolde zegt ook voor transparantie te zijn, maar ze vraagt zich wel af of het niet te vroeg is in het proces: “Het is nog helemaal niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren". De VVD was dinsdag niet bereikbaar en het CDA was niet in staat om een reactie te geven.

Burgerpanel

De partijen geven aan nog geen mening te kunnen vormen over de plannen omdat er nog veel onduidelijk is. Waar mogelijk willen ze de burgers ook betrekken bij het proces: “Leg het voor aan de inwoners van Zeewolde”, zegt Sabur van D66. “Bijvoorbeeld door middel van een burgerpanel”. Tamara Baas van de ChristenUnie vindt het belangrijk om eerst te weten hoeveel invloed de gemeente heeft op de plannen. Op dit moment is dat nog niet duidelijk: “We moeten duidelijk zijn naar de inwoners welke ruimte er is en welke kaders er zijn. Daar moeten we eerlijk over zijn”. 

 

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie