Zeewolde

Voornamelijk kantoorfuncties bij mogelijke kazerne in Zeewolde

Mocht er een kazerne van Defensie komen bij Zeewolde dan zal het op een kantorencomplex gaan lijken, zo laat een woordvoerder van Defensie weten. De kazerne is bedoeld voor ondersteunend personeel. Maandag werd bekend dat Defensie de gemeente Zeewolde in beeld heeft als mogelijke locatie voor een nieuwe kazerne, in het najaar wordt een keus gemaakt.

“Er komen dan bijvoorbeeld geen vliegtuigen en schepen”, zegt de woordvoerder van Defensie over de mogelijke komst van de kazerne. “En ook de tanks die in Havelte zitten, die komen ook echt niet naar de nieuwe kazerne.”

Marinekazerne Vlissingen (Bron:Collectie Nederlands Instituut voor Militaire Historie)

Het is de bedoeling dat verschillende ondersteunende eenheden geconcentreerd worden in de nieuwe kazerne, zo schreef Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat in mei aan de Tweede Kamer. Onder het ondersteunend personeel vallen onder andere de catering, genie, onderhoud, vuursteun (bijvoorbeeld artillerie), de medisch afdeling en de opleidingen voor het ondersteunend personeel. “Dat zijn meer kantoorfuncties’, zegt de woordvoerder van Defensie. “De kazerne wordt meer een kantorencomplex.”

Defensie laat weten meerdere locaties centraal in het land op het oog te hebben voor de nieuwe kazerne en zegt nog niet te kunnen zeggen hoe groot het complex gaat worden. Ook wil het nog niet vertellen welke locatie het binnen de gemeente Zeewolde op het oog heeft. In het najaar wordt een besluit genomen over waar de nieuwe kazerne komt.

 

Advertentie