Loading...

Radio Knardijk
Radio Knardijk Vorig jaar een groot succes, nu eenmalig opnieuw te beleven.

Knardijk. Flevolandser kan je het niet krijgen. De dijk is de grens tussen de polders van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Eind jaren ‘50 een soort navelstreng door het water. De dijk verbond het -eenzaam midden in het IJsselmeer liggende- werkeiland Lelystad-Haven met Harderwijk.

In die eerste jaren reed er alleen een oude bus over de hobbelige dijk. Het is je lastig voor te stellen: maar hier vergingen ooit schepen als ze door de Harderwijkse watergeest Barneman achterna werden gejaagd. Nieuwsgierig naar dit verhaal?

Op vrijdag 17 mei om 20.00 uur en zaterdag 18 mei om 16.00 uur en om 20.00 uur speelt Prins te Paard opnieuw de voorstelling ‘Radio Knardijk’.

Radio Knardijk, neemt de bezoeker mee, dwars door de geschiedenis van dit bijzondere stukje Flevoland. Tijdens de tocht over de Knardijk gidst Barneman ons. Barneman is de gevreesde watergeest van Harderwijk, die in vervlogen tijden de schippers van de Zuiderzee de stuipen op het lijf joeg. De bekende Radiomaker Peter van Bruggen (o.a. Weeshuis van de Hits) geeft stem aan deze ruige geest uit het verleden.

Wees er snel bij!
Bestel de kaartjes om een plek te reserveren in een van de karretjes voor de tocht over de dijk. De voorstelling duurt een uur en na afloop brengt een bus je weer naar de startplek. Kijk op www.visitflevoland.nl/radioknardijk voor de tijden en het bestellen van de kaartjes.