Zeewolde

Samantha de Vries ziet toekomst in JOP’s

Samantha de Vries was één van de organisatoren van de bijpraatsessie van vorige week tussen politici en ondernemers. In Zeewolde Kiest blikte het jonge raadslid van Leefbaar Zeewolde daar nog eens op terug en keek ze ook alvast voorzichtig vooruit.

Het radio-optreden bij de Lokale Omroep Zeewolde was het eerste live-interview als politica voor de pas 35-jarige Samantha de Vries. Haar ‘wittebroodsweken’ als politica heeft ze goed doorstaan, vertelde ze aan bij presentatrice Martine Kruider. “Het was best spannend, maar gelukkig hebben we bij Leefbaar Zeewolde een groot team, dus heb ik de ruimte om te kijken wat mijn plekje is.”

De Vries is zich in coronatijd in politiek gaan interesseren.

Samantha de Vries ziet toekomst in JOP’s

Na zich namens de Partij van de Dieren te hebben aangemeld voor Provinciale Staten en Waterschappen en hier in Zeewolde met Elise Hordijk en de burgemeester een politieke avond te hebben georganiseerd, ging ze “een kopje koffie drinken” met Leefbaar Zeewolde-kopstuk Winnie Prins en werd haar enthousiasme voor de grootste plaatselijke politieke partij gewekt. Ze liet zich op de kandidatenlijst zetten en kwam na de eclatante verkiezingsoverwinning van Leefbaar Zeewolde in de gemeenteraad. Met als portefeuille: Jeugd en jongeren, kunst & cultuur en veiligheid.

Eén van haar eerste actiepunten was het organiseren van de avond van vorige week. Samen met haar collega-raadsleden Samee Sabur (D66), Femke van Wijk (ChristenUnie), Martijn Wortman (VVD) en Tom Zonneveld (Leefbaar Zeewolde) schreef zij vele organisaties aan om mee te komen praten over de belevingswereld van jongeren. “We hebben eerst vrijblijvend gebrainstormd en vervolgens organisaties uitgenodigd om informatie op te halen. Dar hebben we geconcludeerd dat het met een grote groep jongeren heel goed gaat, maar er ook een groepje is waar meer aandacht voor nodig is.”

Er zijn jongeren die zich “vervelen” in Zeewolde, merkte De Vries. Ze geeft aan dat jongeren eigen plekken nodig hebben waar ze met elkaar kunnen zijn. “Ik zou het leuk vinden als er een aantal JOP’s (jongerenontmoetingsplaatsen) komt waar af en toe een boa of politieagent langskomt om even ‘hoi’ te zeggen.”

De Vries verklapte dat er “nog twee of drie avonden” zullen volgen, om het plaatje nog completer te kunnen maken.

Audio fragment(en)

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie