Zeewolde

Samenwerkingsovereenkomst nieuwbouw Coloriet en Woonpalet getekend

Nieuwbouw 49 appartementen een stap dichterbij

Op donderdag 10 januari kwamen zorg en wonen samen. Bestuurder Aukje Reinders, Coloriet en directeur-bestuurder Wiepke van Erp Taalman Kip, Woonpalet ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst rond appartementencomplex Gizeh. Gizeh gaat bestaan uit 33 reguliere huurappartementen voor 55-plussers. Voor mensen met dementie komen er 16 zorgappartementen, waar Coloriet de zorg levert.

Ondertekening samenwerkings Coloriet en Woonpalet

Gizeh

Aukje Reinders: ’Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Het is belangrijk hen goede zorg te bieden. Er is grote belangstelling voor woningen met (zorg)voorzieningen zoals deze. Uniek dat we praktisch naast de Sfinx in die behoefte kunnen voorzien.’ Wiepke van Erp Taalman Kip: ‘Met Gizeh vult Woonpalet haar vastgoedportefeuille aan met hét product van de toekomst. Ten eerste omdat Gizeh bestemd is voor een doelgroep die groeit en ten tweede omdat we Gizeh gasloos bouwen, met verwarming door luchtpompen. Wat ons betreft kan Gizeh niet snel genoeg opgeleverd worden.’

Gizeh gaat in veel opzichten lijken op appartementencomplex de Sfinx. Coloriet en Woonpalet ontwikkelden de Sfinx in 1999 en breidden het (ook weer) gezamenlijk uit in 2016. Door nu ook Gizeh gezamenlijk te ontwikkelen, continueren Coloriet en Woonpalet de succesvolle samenwerking in zorg en wonen. Coloriet en Woonpalet zijn er trots op dat - dankzij Gizeh - nog meer Zeewoldenaren die intensievere zorg nodig hebben in Zeewolde kunnen blijven wonen.

Gizeh is ontworpen door BDG Architecten Almere en wordt gerealiseerd door Heijmans Huizen. Naar verwachting start de bouw in het voorjaar van 2019, waarna Gizeh in zomer van 2020 opgeleverd kan worden.

Advertentie