Scoutinglandgoed Zeewolde en Leger des Heils gaan samenwerken

P. Messerschmidt & Commissioner H. Tvedt tekenen overeenkomst

Afgelopen week tekenden directeur P. Messerschmidt van Scoutinglandgoed Zeewolde en Commissioner H. Tvedt, territoriaal commandant van het Leger des Heils een samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst is opgenomen dat het Leger des Heils haar evenement EYE (European Youth Event) 2020 gaat organiseren op het Scoutinglandgoed. EYE 2020 is een Europees festival waar jongeren van het Leger des Heils geïnspireerd worden om zich in te zetten voor de wereld om zich heen en ze zich kunnen bezinnen op hun geloof en hun plek in de wereld


Gave activiteiten

Het festival bestaat uit vier dagen met internationale uitwisseling en gave activiteiten zowel op het land als in en rondom het water. Het Scoutinglandgoed biedt daarvoor een prachtige plek en verwacht met de komst van EYE2020 een begin te hebben gemaakt om nog meer activiteiten van het Leger des Heils te kunnen faciliteren.

Nu al wordt er op meerdere gebieden samengewerkt met 50/50, een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Zij helpen op het landgoed met het onderhouden van voorzieningen en hebben trendy, degelijke fietsen gemaakt die aan kampeerders ter beschikking worden gesteld om zich op het landgoed te verplaatsen.

Directeur Messerschmidt: “Het Leger des Heils is voor ons een fijne samenwerkingspartner. Wij hebben beiden de insteek om ons in te zetten voor de jeugd en deze bewust te maken van de wereld om hen heen. Bij ons kan dat door avontuur in de natuur te bieden op ons prachtige landgoed in Zeewolde.”

EYE 2020 vindt plaats van 6-9 augustus 2020.

Advertentie