Zeewolde

Start literaire leesclub met verdieping bij Bibliotheek

Van 28 januari tot en met 3 februari 2019 vindt de allereerste landelijke Week van de Leesclub plaats. Doel van deze week is om meer mensen, door deelname aan een leesclub, met elkaar het gesprek over boeken aan te laten gaan.

Start literaire leesclub met verdieping bij Bibliotheek

Op initiatief van Senia, de landelijke organisatie van leesclubs, start die week in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde een nieuwe literaire leesclub met verdieping.

Boeken bieden stof tot nadenken en het is verrijkend om je bevindingen in een groep te kunnen delen en bespreken. Duizenden Nederlanders die deelnemen aan een leesclub hebben dat al mogen ondervinden. Je leest meer in een leesclub, vaak ook uit een breder repertoire, en de bespreking van de boeken is leerzaam en verfrissend. Het idee van een Senia-leesclub is dat je in groepen van 6-8 mensen elke 5 à 6 weken bij elkaar komt, om een boek te bespreken aan de hand van discussievragen, opgesteld door deskundigen.

Kennismaking

Op vrijdagavond 25 januari is er een informatieve oprichtingsbijeenkomst.
Een medewerker van Senia zal informatie geven over de werkwijze en de literatuurlijst. De bijeenkomst is geheel vrijblijvend en voor iedereen die interesse heeft in hedendaagse literatuur, voor leesclubs die meer verdieping willen maar ook voor mensen die zelf een leesclub willen starten.

Na de informatieronde en nadere kennismaking met andere belangstellenden kunt u ervoor kiezen om mee te doen. Aanvang van de bijeenkomst is om 19.00 uur, Kerkstraat 2 in Zeewolde. Toegang is gratis en er wordt voor een kopje koffie of thee gezorgd.

Graag aanmelden via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht u verhinderd zijn maar wel belangstelling hebben, kunt u dit melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan wordt u op de hoogte gehouden. Kijk voor meer informatie ook op www.weekvandeleesclub.nl

Advertentie