Zeewolde

Selfie actie tijdens eerste plogging event

Zaterdag 28 september organiseert Leefbaar Zeewolde het eerste plogging event in Zeewolde.

Selfie actie tijdens eerste plogging event

Eerder al werd er bericht dat iedereen die mee wil doen met plogging zich kan aanmelden bij de stand nabij de oversteekplaats van Albert Heijn, tegenover Book-Inn. Dit kan tussen 10.00 en 13.00 uur. 

Ondertussen is de organisatie nog druk bezig om het evenement uit te breiden op verschillende vlakken. Zo is er een selfie actie. De leukste of origineelste selfie van het plogging maakt die dag kans op de titel Zeewolde Plogger en wordt het middelpunt van de selfie-collage. Selfies kunnen gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook is er een kaart van Zeewolde waarop men kan aantekenen waar geplogd is of waar men van plan is te gaan ploggen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.leefbaarzeewolde.nl.

Met de Plogging actie hoopt Leefbaar Zeewolde dat ploggers een bijdrage kunnen leveren aan een ‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’. Plogging, een uit Zweden overgewaaid initiatief staat voor het ‘plocka’ (pakken; Zweeds) en ‘joggen’ te combineren waarbij zwerfafval wordt verzameld in meegenomen vuilniszakken. Voor wie niet wil rennen kan men ook in een ‘trash walking’ ritme het zwerfafval opruimen.

Advertentie