Zeewolde

Skatebaan Zeewolde op de schop

De gemeente Zeewolde trekt € 384.811,- uit voor het vervangen van de skatebaan. “De complete skatebaan inclusief vloer moet worden vervangen”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Het asfalt scheurt en is te ruw geworden en de skatetoestellen beginnen te slijten.”

'De Baan' aan het Kluunpad heeft in 2015 een rigoureuze opknapbeurt gekregen, maar gaat nu weer op de schop. “We willen binnenkort een bedrijf selecteren dat voor ons een skatebaan ontwerpt en maakt. Nadat we een bedrijf hebben geselecteerd, gaan we samen met diverse disciplines binnen de gemeente Zeewolde (beheer, jongerenwerk, en sport) en de gebruikers van de skatebaan een plan maken.” Het streven is dat de nieuwe skatebaan medio 2024 in gebruik genomen kan worden.

Skatebaan Zeewolde op de schop

Saillant detail is dat in Zeewolde ook de gewenste wens bestaat voor een pumptrackbaan (een BMX-/skateparcours). “Hiervoor is afgesproken dat initiatiefnemers geld inzamelen. Het benodigde bedrag is nog niet binnen. Daar wachten we nog op.” Kunnen bovenstaande ontwikkelingen niet parallel lopen? “Bij de aanleg van de skatebaan houden we geen rekening met de pumptrackbaan, omdat die afhankelijk is van sponsoring door derden. Bij de skatebaan is die voorwaarde niet van toepassing. Het parallel laten lopen van deze projecten is dus geen doel.”

Advertentie