Loading...

IVN Slootjesdag (archieffoto)
“Slootjesdag” voor kinderen

Op zondagmiddag 9 juni a.s. organiseert IVN Zeewolde een ‘slootjesdag’. Dit is een echte kinderactiviteit die plaats zal vinden tussen 13.00 en 15.30 uur rondom de Roode Schuur, Dasselaarweg 29. Deelname is voor kinderen van leden van IVN Zeewolde gratis; kinderen van niet leden betalen € 3,00 per persoon.

Tijdens de IVN Slootjesdag staat de natuurbeleving van kinderen en de (groot)ouders/ begeleid(st)ers centraal. Spelen aan de waterkant vinden veel kinderen altijd leuk. We gaan op zoek naar wat er zoal in, op en rond het water leeft. Wat te denken van kwakende kikkers, glibberende vissen, slijmerige waterplanten, allerlei waterdiertjes maar ook prachtige libellen. Dit zegt natuurlijk ook iets over biodiversiteit en waterkwaliteit. Deze middag kunnen de kinderen het ‘onderzoeken van het water’ allemaal gaan beleven aan de waterkant bij de Roode Schuur.

IVN schoolgidsen helpen de kinderen om alles wat ze vangen, zien of beleven een naam te geven en nadere uitleg over hun vondsten te verstrekken. Met behulp van herkenningskaarten kun je de beestjes determineren en bepalen wat hun aanwezigheid zegt over de waterkwaliteit. Je kunt zelfs de allerkleinste diertjes onder een microscoop bekijken.

Voor IVN is water vanouds een belangrijk educatief thema. Dit weekend hebben veel IVN afdelingen in Nederland een wateractiviteit. Ook maatschappelijk is er veel aandacht voor water.

Iedereen die belangstelling heeft voor het waterleven in de sloten is van harte welkom op zondagmiddag 9 juni a.s. tussen 13.00 en 15.30 uur in de Roode Schuur. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.